Empatikus vagy? Milyen tulajdonságaid vannak?

Jómagam túlzottan is empatikus vagy túl érzékeny vagyok! E miatt sok negatív tapasztalatom volt az életemben. A közelmúltban találtam ezt a cikket és mivel úgy gondolom sokaknak hasznára lehet javaslom olvassátok el!

fotó: Ezt keresed.hu

empátia jelentése: A beleélés képessége; a másik személlyel való együttérzés


Az empatikus emberek 7 tulajdonsága és 7 fontos szempont, amit nem szabad elfelejtened!
fotó: pyxabay

Az empatikus ember legfontosabb tulajdonsága, hogy képes átérezni, majd magába szívni mások érzelmi energiáit, legyenek azok pozitívak, vagy negatív. Ezt nevezik túlérzékenységnek, ami sokszor megnehezíti ezeknek az embereknek az életét.

Ha valaki empatikusnak született, akkor legyen arra büszke, hiszen ez egy eléggé ritka és értékes tulajdonság, viszont azt sem hallgathatjuk el, hogy ezek az emberek hajlamosak többet stresszelni, depresszióban esni, krónikus fáradtságban szenvedni.
Most nézzük azt a 7 jellemvonást, ami az empatikus emberekre leginkább jellemző!

1. Túlérzékenység
Normális körülmények között az empatikus emberek nyitottak, kedvesek, barátságosak, meghallgatják a másikat. Nagy a szívük, így képesek magukat háttérbe szorítani, hogy másoknak segíteni tudjanak, ez viszont érzelmileg kimeríti őket.

Jótanács empatikus személyeknek: ne feledd, hogy attól még, hogy túlérzékeny vagy, nem vagy gyenge, sőt inkább erős. Törekedj a kiegyensúlyozottságra, gondolj arra, hogy a legtöbb érzéketlennek tűnő ember megjátssza azt, hogy erős, maszkot visel, nem elég bátor ahhoz, hogy szembe nézzen önmagával.

2. Az érzelmi energiák beszívása
Az empatikus emberek annyira nyitottak, hogy minden ember érzelmi rezdülését képesek átvenni. Olyanok mint egy nagy szivacs, ami magába szív mindent. Azonban a sok negatív érzelem kimeríti őket.

Jótanács empatikus személyeknek: az ilyen ember, amilyen te vagy, a legnagyszerűbb embertípus a bolygón, aki mindenkit megért, aki képes lemondani magáról, hogy másoknak jobb legyen. Te egy spirituális gyógyító vagy.

3. Befelefordulás
Az empatikus emberek általában elnyomva érzik magukat nagyobb társaságokban, ezért inkább csak pár emberrel barátkoznak, vagy szeretnek egyedül lenni, a saját gondolataikkal.

Jótanács empatikus személyeknek: jogod van ahhoz, hogy visszavonulj, ha valahol nem érzed jól magad, vagy ha sírni van kedved, ha egyedül, csendben akarsz lenni.

4. Intuitívak
Az empatikus emberek a körülöttük lévő világot az intuíciójuk révén fedezik fel. Ők a megérzéseikre hallgatnak, legtöbbször az alapján hoznak döntést.

Jótanács empatikus személyeknek: ha valaki nem ért meg téged, hogy miért hozol döntéseket pusztán a megérzéseidre hagyatkozva, ne foglalkozz többé azzal az emberrel, hiszen a belső hangokat sosem szabad elnyomni.

5. Elnyomás a párkapcsolatokban
Az empatikus emberek könnyen érezhetik azt a párkapcsolatukban, hogy elnyomják őket. Ezért van szükség néha arra, hogy egyedül legyenek, hogy saját életterükben biztonságban érezhessék magukat. És ha ezt a párjuk nem érti meg, akkor nincs értelme tovább folytatni a kapcsolatot.

Jótanács empatikus személyeknek: néha a saját érdekeidet kell nézned, mert máskülönben nem tudsz boldog párkapcsolatban élni, így a te és a párod életét is megnehezíted. Tölts annyi időt egyedül, amennyire szükséged van.

6. Vigyázat az energiavámpírokkal
Az empatikus embereket az energiavámpírok könnyen kiszúrják, és ha egyszer megtalálják, csak nagyon nehezen lehet megszabadulni tőlük. A sok negatív érzelmi energiát az empatikus emberek egy idő után már képtelenek lesznek befogadni, és ennek komolyabb következményei is lehetnek.

Jótanács empatikus személyeknek: ha találkozol egy energiavámpírral, az nem a te hibád. Az empátiád ugyanis ösztönösen vonzza a panaszkodókat. Figyelem: te nem kell megoldjad a “vámpírok” problémái, azt ők kell elintézzék. Közöld ezt velük.

7. Túl jó szívük van
Igen, az empatikus emberek ilyenek, nem tudják elviselni mások szenvedését, ezért segítenek, támogatják a rászorulókat. De vannak, akik ezzel a visszaélnek, és ilyenkor tudni kell nemet mondani.


Jótanács empatikus személyeknek: meg kell tanulnod azt, hogy először magadon kell segítened, magaddal szemben kell jószívűnek lenned, és csak utána segíthetsz hatékonyan másoknak.
forrás:Posted on 2016/06/21 by Neptunusz in Lélektár

Az empátiáról szól  Dr Pálhegyi Ferenc Blogjában további fontos, tudományos alapú érdekfeszítő cikkét olvashatod el a linkre kattintva:


Bízom benne, hogy hasznos információkról olvashattál.


Baráti Üdvözlettel:
Tóth Czere Istvánné, Éva
tel: 06 20 213 1591
facebook: www.facebook.com/tothczere

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

ELSŐ KÉZBŐL: ONLINE HÁLÓZATÉPÍTÉS

MI A LEGJOBB STRESSZOLDÁS?

Éld jobban az életed!