CSAK AZ ÖNBIZALOM A KÜLÖNBSÉG A SIKER ÉS A KUDARC KÖZÖTT

HOGYAN TÜNTESD EL AZ ÉLETEDBŐL A KÁOSZT!



Nem tudom, hogy Te hogyan is vagy ezzel, de amikor én elolvastam Kerner Tibor blogjának címét, úgy éreztem ezt nekem írták!


No nézzük, ha te is hozzám hasonlóan szeretnél káosz mentes életet!

forrás: Kerner Tibor
Mind­annyi­unk­kal meg­tör­tén­het, hogy éle­tünk irá­nyí­tása néha kicsú­szik a kezünk közül. 
Ha most éppen egy ilyen szi­tu­á­ci­ó­ban vagy, itt van 5 tipp, ami­vel vissza tudod sze­rezni a kont­rollt:








Tudatosítsd a prioritásaidat.
Cél­ja­ink és érték­ren­dünk együt­te­sen hatá­roz­zák meg pri­o­ri­tá­sa­in­kat. Mivel azon­ban a folya­mat tudat alatt műkö­dik, elő­ször tuda­to­sí­ta­nunk kell, hogy mi is az, ami iga­zán fon­tos. Ez az első lépés.
A min­den­na­pok­ban igye­kezz min­dig azzal fog­lal­kozni leg­elő­ször, ami­nek vár­ha­tóan a leg­na­gyobb lesz a hoza­déka. 
A sor­rend: 
1) meg KELL csi­nálni, 
2) meg KELLENE csi­nálni és 
3) JÓ LENNE meg­csi­nálni. 

Azaz, ahogy Brian Tracy mondja: „Elő­ször min­dig nyeld le a békát.”

Órára beosztott napirend szerint élj.

A bör­tö­nök­ben ezt mun­ka­te­rá­pi­á­nak hív­ják. Aki­nek szo­ros az idő­be­osz­tása, annak keve­sebb ideje van értel­met­len dol­go­kon töp­ren­geni. Ráadá­sul így az ered­mé­nyek is meg­sok­szo­ro­zód­nak.
Ha így élsz, akkor a káosz kiala­ku­lá­sá­nak való­szí­nű­sé­gét képes leszel drasz­ti­ku­san lecsök­ken­teni. Nem győ­zök bámulni azon, hogy ami­óta így élek, mennyire rit­kán tör­tén­nek előre nem látott „kataszt­ró­fa­hely­ze­tek”. Egy idő múlva ugyanis az ember „belenő a gatyába”, és meg­ta­nul előre látni, sok­szor nem­csak hetekre, hanem akár hóna­pokra is.

Legyél listagyáros.

Ha csak egy dol­got mond­hat­nék, akkor azt mon­da­nám: a lista azért kell, mert sem­mit nem fogsz elfe­lej­teni. A teen­dők úgy működ­nek, mint egy bevá­sár­ló­lista: ami rajta van, azt tutira meg fogod venni.
Ha min­den fel­adat kap­cso­ló­dik egy-egy kulcs­cé­lod­hoz, akkor előbb-utóbb min­det el fogod érni. Reg­gel igye­kezz a 2–3 leg­fon­to­sab­bat elin­tézni. Ettől rög­tön job­ban érzed magad, és szár­nyalni fog a nap.

Keresd mindenben a megfelelő 

„billentyűkombinációt”.

Arra gon­do­lok, hogy egy szoft­ver paran­csait gyor­sab­ban be lehet ütni, ha lerö­vi­dít­jük. Az élet pont ilyen. Min­den lehet komp­li­kál­tan is és egy­sze­rűen is csi­nálni. Ha vala­mit venni akarsz, ren­deld meg a neten. Dele­gálj, ha tudsz. Hasz­nálj GPS-t. Legyen meg minden­nek a helye, hogy ne kell­jen keres­gélni, stb. stb.

Használj rendszereket.

Az előző pont a leegy­sze­rű­sí­tés­ről szólt, ez pedig a blok­kokba, cso­por­tokba szer­ve­zés­ből. Ha min­denre kiala­kí­tasz egy működő rend­szert, akkor a rutin­sze­rűen ismét­lődő fel­ada­to­kat elké­pesztő haté­kony­ság­gal leszel képes elv­é­gezni.
Pél­dák rend­sze­rekre: költ­ség­ve­tés készí­tése, idő­gaz­dál­ko­dás, pol­con dosszié­rend­szer, élet­ter­ve­zés, bevá­sár­lás, önfej­lesz­tési szisz­téma, stb. Ha gon­dod van egy fel­adat­tal, min­dig ala­kíts ki egy rend­szert a meg­ol­dásra. Talán ez az összes mód­szer közül a leg­ha­té­ko­nyabb a kont­roll vissza­szer­zé­sére.
Min­den­ki­nek más műkö­dik. Tesz­teld le mind az ötöt, és azt hasz­náld, ami neked a leg­jobb. Jutal­mad az ola­jo­zot­tan működő, káosz­men­tes élet lesz.



Mit gondolsz? Megfogadható tanácsok? 
Én mindenképpen megpróbálom, mert igazán elegem van abból, ha elúszom, amikor felkelek reggel, hatalmas tervekkel és ahogy telik a nap érzem, nem férek bele az időmbe. Van úgy, hogy a tervezett feladataimnak még a feléhez sem jutok el! Ilyenkor persze az ember  ideges, rombolódik az önbecsülése, majd ha sok ilyen van akkor az önbizalom is rogyadozik! Pedig: "Az önbizalom az a különbség ami a sikert a kudarctól elválasztja" Nem tudom ezt a mondást kitől hallottam, de ha belegondolsz ez a valóság. Én online marketing módszerrel MLM-el foglalkozom. A szabad időbeosztás sokszor egy nagy csapda, és könnyen KÁOSZ-ban lesz részed, ha nem vagy résen! Ezen csak optimális tervezéssel lehet változtatni! Mert én abszolút sikeres akarok lenni! 

Tehát tegyük rendbe az életünket?
Neked is sok sikert kívánok ehhez. 

Baráti Üdvözlettel:
Tóth Czere Istvánné, Éva
tel: 06 20 213 1591
facebook: www.facebook.com/tothczere

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

MI A LEGJOBB STRESSZOLDÁS?

ELSŐ KÉZBŐL: ONLINE HÁLÓZATÉPÍTÉS

Éld jobban az életed!